Dia mundial de l’ADN.

Tots reconeixem el símbol de l’ADN en veure dues línies entrecreuades dibuixant una hèlix. L’estructura en doble hèlix de l’ADN ha transformat la nostra concepció del món, ens ha permès comprendre com transmetem la informació genètica a la descendència i desxifrar les instruccions codificades als gens.

Cada 25 d’abril, el Dia Mundial de l’ADN, recordem la publicació el 1953 de l’article en què Watson i Crick descobreixen la seva estructura, recerca que els va fer guanyar el Premi Nobel. Conjuntament, es van publicar també les imatges de difracció de raigs X de l’ADN obtingudes pel grup de Wilkins i, molt especialment, de Rosalind Franklin, imatges en les quals Watson i Crick es van basar per a proposar el seu model.

L’estructura molecular de l’ADN va revolucionar el camp de la genètica. Gràcies a la genètica molecular, actualment podem identificar les funcions de cada gen, determinar-ne l’efecte de les mutacions i realitzar el diagnòstic genètic de malalties hereditàries.

Els convidem a conèixer conceptes bàsics sobre genètica en les nostres FAQs.

Comparteix-ho en les xarxes

Vols estar informat?

Subscriu-te al nostre butlletí:

Copyright © 2022. All Rights Reserved – Política de qualitatPolítica de privacitat Avís legal – Política de cookies

Correu enviat correctament.

Redirigint a la pàgina principal.