Primer assaig clínic de teràpia cel·lular per a tractar la DMAE seca.

La Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) seca és una afectació freqüent de la retina que progressa lentament fins a produir ceguesa. La DMAE és una patologia d’origen complex, en la qual intervenen factors genètics i ambientals. Actualment no existeix cap tractament efectiu que pugui evitar la pèrdua de l’epiteli pigmentari de la retina, que és la principal causa de la DMAE.

Els resultats d’un primer assaig clínic dut a terme a California (USA) en un nombre reduït de pacients amb DMAE avançada són molt prometedors. En aquests assaigs de fase clínica I/II s’ha dut a terme un empelt d’una capa de biomaterial sintètic recoberta de cèl·lules d’epiteli pigmentari diferenciades a partir de cèl·lules mare embrionàries. Durant un any, aquest implant ha demostrat ser segur i eficaç: ha millorat l’agudesa visual del pacient i s’ha aturat la degeneració de la zona de la màcula on hi havia l’empelt.

Més informació a
http://stm.sciencemag.org/content/10/435/eaao4097
http://www.news.ucsb.edu/2018/018846/treating-vision-loss

Kashani et al., Sci.Transl.Med. 10, eaao4097(2018) 04 Apr 2018

Comparteix-ho en les xarxes

Vols estar informat?

Subscriu-te al nostre butlletí:

Copyright © 2022. All Rights Reserved – Política de qualitatPolítica de privacitat Avís legal – Política de cookies

Correu enviat correctament.

Redirigint a la pàgina principal.