LUXTURNA també arribarà als pacients europeus.

Spark Therapeutics ha signat un acord amb la multinacional farmacèutica Novartis per a la comercialització europea de LUXTURNA, el primer tractament de teràpia gènica aprovat per a la teràpia de distròfies de retina hereditàries. LUXTURNA és una teràpia dirigida a pacients que pateixen Amaurosis Congènita de Leber (LCA) causada per mutacions en el gen RPE65. El tractament consisteix en la microinjecció subretinal d’un virus adenoassociat que conté el gen RPE65 correcte, amb la finalitat de restablir la funció de l’epiteli pigmentari, evitant la mort dels fotorreceptores i la pèrdua de la visió. La LCA és una patologia severa d’aparició en edat pediàtrica que condueix a una ceguesa irreversible, sense tractament fins a l’actualitat. Novartis ha pagat més de 100 milions de dòlars per endavant per poder comercialitzar aquesta teràpia a Europa.

 


Novartis comercialitzarà LUXTURNA, el primer tractament de teràpia gènica per la ceguesa hereditària

Comparteix-ho en les xarxes

Vols estar informat?

Subscriu-te al nostre butlletí:

Copyright © 2022. All Rights Reserved – Política de qualitatPolítica de privacitat Avís legal – Política de cookies

Correu enviat correctament.

Redirigint a la pàgina principal.